Informacija

12.2: Aminorūgščių sintezės šeimos – Biologija

12.2: Aminorūgščių sintezės šeimos – Biologija


We are searching data for your request:

Forums and discussions:
Manuals and reference books:
Data from registers:
Wait the end of the search in all databases.
Upon completion, a link will appear to access the found materials.

12.2: Aminorūgščių sintezės šeimos

Biologija MCQ-06: Biochemija: aminorūgštys: 2 dalis, skirta JRF/NET gyvybės mokslų egzaminui

(1). Kurių aminorūgščių iš 20 standartinių baltymus koduojančių aminorūgščių baltymuose yra daugiausia?
a. Glicinas
b. Metioninas
c. Serinas
d. Leucinas

(2). Kuri iš šių aminorūgščių turi didesnį poliškumą?
a. Lizinas
b. Argininas
c. Histidinas
d. Aspartatas

(3). Dauguma fermento aktyviosios vietos paprastai turi vieną ar daugiau _____ liekanų.
a. Glicinas
b. Triptofanas
c. Histidinas
d. Argininas

(4). Toliau pateikiama svetimo polipeptido aminorūgščių seka: „AGQHIK X SKPWYVGLBUFF“. „X“ nurodytoje sekoje reiškia ___________.
a. Asparaginas
b. Izoleucinas
c. Dviprasmiška aminorūgštis
d. Nežinoma aminorūgštis

(5). Amino rūgštis, veikianti kaip apsauginė molekulė augaluose:
a. Kanavaninas
b. Kon-kanavalinas
c. Prolinas
d. Visa tai

(6). Kuri aminorūgštis veikia kaip neuromediatoriaus serotonino sintezės pirmtakas?
a. Tirozinas
b. Triptofanas
c. Glicinas
d. Argininas

(7). _____ yra išskirtinai ketogeninė žmogaus aminorūgštis.
a. Valinas
b. Metioninas
c. Leucinas
d. Prolinas

(8). pI ___________ yra artimas fiziologiniam pH.
a. Lizinas
b. Histidinas
c. Argininas
d. Glutamo rūgštis

(9). Kuri aminorūgštis veikia kaip dopamino pirmtakas?
a. Glicinas
b. Aspartatas
c. Valinas
d. Tirozinas

(10). Kokia yra triptofano molekulinė masė?
a. 202 g.mol -1
b. 204 g.mol -1
c. 206 g.mol -1
d. 208 g.mol -1

(11). Amino rūgštis, kuri veikia kaip IAA (indolo 3-acto rūgšties) biosintezės pirmtakas augaluose, yra_____.

a. Tirozinas
b. Fenilalaninas
c. Triptofanas
d. Metioninas

(12). Karbamido cikle dalyvaujančios aminorūgštys____.

a. Ornitinas
b. Citrulinas
c. Argininas
d. Ir (a) ir (b)
e. Visa tai

(13). Kuri iš šių aminorūgščių turi buferinį pajėgumą esant fiziologiniam pH?

a. Lizinas
b. Argininas
c. Histidinas
d. Asparto rūgštis

(14). Amino rūgštis, kuri veikia kaip epinefrino sintezės pirmtakas, yra_____.

a. Glicinas
b. Aspartatas
c. Tirozinas
d. Valinas

(15). Kuri aminorūgštis yra azoto oksido biosintezės pirmtakas gyvūnams?

a. Fenilalaninas
b. Argininas
c. Aspartatas
d. Ornitinas

(16). Kuri iš šių yra nepakeičiama amino rūgštis?

a. Asparto rūgštis
b. Alaninas
c. Leucinas
d. Asparaginas
e. Visa tai

(17). Kuri iš šių yra nepakeičiama aminorūgštis?

a. Alaninas
b. Histidinas
c. Lizinas
d. Metioninas
e. Visa tai

(18). Kurią iš šių aminorūgščių koduoja vienas kodonas?

a. Lizinas
b. Argininas
c. Triptofanas
d. Fenilalaninas

(19). Pirmoji atrasta aminorūgštis yra ____.

a. Asparaginas
b. Aspartatas
c. Glutamatas
d. Glutaminas

(20). Kuri tarp 20 standartinių baltymų koduojančių aminorūgščių buvo paskutinė atrasta aminorūgštis?

a. Leucinas
b. Izoleucinas
c. Treoninas
d. Serinas

Atsakymai su paaiškinimais

(1). Ans. (d). Leucinas

(2). Ans. (b). Argininas

(3). Ans. (c). Histidinas

Histidino pI yra artimas fiziologiniam pH. Geriausias aminorūgšties buferinis aktyvumas yra pH, kuris yra lygus arba artimas jos pI vertei (= izoelektrinis pH). Be to, aminorūgštis, esanti jos pI, bus zwitter joninės formos ir gali veikti ir kaip protonų donorė (rūgštis), ir kaip protonų akceptorius. Kadangi histidino pI yra artimas fiziologiniam pH, jis gali veikti kaip geras protonų donoras ir protonų akceptorius esant tokiam pH. Štai kodėl daugelio fermentų aktyviojoje vietoje yra viena ar daugiau histidino liekanų, nes dauguma fermentinių reakcijų apima protonų ir elektronų mainus tarp fermento ir substratų.

Dietilpirokarbonatas (DEPC) kuris naudojamas laboratorijose inaktyvuoti RNazės fermentą, inaktyvuos histidino likučius aktyvioje vietoje ir taip deaktyvuos fermentą.

(4). Ans. (d). Nežinoma aminorūgštis

(5). Ans. (a). Kanavaninas

Concanavalin A (ConA) yra lektinas, išskirtas iš ankštinių augalų, pupelių (Kanavalija ensiformis)

Lektinai yra baltymai, kurie specifiškai jungiasi su angliavandeniais.

(6). Ans. (b). Triptofanas

(7). Ans. (c). Leucinas

Leucinas ir lizinas yra dvi žmogaus aminorūgštys, kurios yra išskirtinai ketogeninės.

(8). Ans. (b). Histidinas

(9). Ans. (d). Tirozinas

(10). Ans. (b). 204 g.mol-1

Triptofanas yra didžiausia aminorūgštis tarp "magija 20'.

Pirolizinas yra didžiausia proteinogeninė aminorūgštis, kurios molekulinė masė 255 g.mol -1

(11). Ans. (c). Triptofanas

Indol-3-acto rūgštis yra natūraliai augaluose esantis auksinas. Yra žinomi keli auksino biosintezės būdai augaluose ir daugumoje jų triptofanas veikia kaip pirmtakas. Mokslui dabar žinoma ir nuo triptofano nepriklausoma auksino biosintezė. IAA sintetinamas iš triptofano indolo žiedo jaunuose lapuose ir ūgliuose.

(12). Ans. (e). Visa tai

Karbamido ciklas (taip pat vadinamas ornitino ciklu): daugelio gyvūnų, įskaitant žmones, biocheminis ciklas, kurio metu iš amoniako gaminamas karbamidas. Karbamido ciklas buvo pirmasis Hanso Krebso ir Kurto Henseleito atrastas metabolizmo ciklas 1932 m.

(13). Ans. (c). Histidinas

Aminorūgštys turi geriausią buferinį aktyvumą, kai pH yra lygus jų pI. Esant tokiam pH, aminorūgštys bus dvigubos joninės prigimties (su nuliu grynuoju krūviu) ir gali veikti kaip protonų donoras (rūgštis), ir kaip protonų akceptorius (bazė). Histidino pI yra artimas fiziologiniam pH, todėl histidinas gali veikti kaip geras buferis esant fiziologiniam pH (7,20 – 7,40).

(14). Ans. (c). Tirozinas

(15). Ans. (b). Argininas

Azoto oksidas (NO) yra viena iš dujinių biologiškai signalizuojančių molekulių ląstelėje. Jis taip pat vadinamas kaip Endotelio atpalaidavimo faktorius (EDRF). NO yra sintetinamas iš aminorūgšties arginino, veikiant fermentui azoto oksido sintazei kraujagyslių endotelio ląstelėse. NO yra kraujagysles plečiantis agentas, kuris atpalaiduoja lygiųjų raumenų ląsteles ir taip pagerina kraujotaką kraujagyslėmis.

(16). Ans. (c). Leucinas

(17). Ans. (a). Alaninas

(18). Ans. (c). Triptofanas

(19). Ans. (b). Aspartatas

Aspartatą iš Asparagus racemosus atrado Plissonas 1827 m.

(20). Ans. (c). Treoninas

Treoniną 1930 m. atrado William Cumming Rose

Atsakymo raktas parengtas remiantis mūsų žiniomis.
Nedvejodami praneškite Admin jei atsakymo klaviše rasite klaidų..


Ląstelių molekulinė biologija. 4-asis leidimas.

Visos eukariotinės ląstelės turi endoplazminis tinklas (ER). Jo membrana paprastai sudaro daugiau nei pusę visos vidutinės gyvūninės ląstelės membranos (žr. 12-2 lentelę). ER yra organizuotas į tinklą panašų labirintą iš išsišakojusių kanalėlių ir suplotų maišelių, besitęsiančių per visą citozolį (12-35 pav.). Manoma, kad visi kanalėliai ir maišeliai jungiasi tarpusavyje, todėl ER membrana sudaro ištisinį lakštą, apimantį vieną vidinę erdvę. Ši labai vingiuota erdvė vadinama ER liumenu arba ER cisterna, ir dažnai užima daugiau nei 10% viso ląstelių tūrio (žr. 12-1 lentelę). ER membrana atskiria ER liumeną nuo citozolio ir tarpininkauja selektyviam molekulių perkėlimui tarp šių dviejų skyrių.

12-35 pav

Endoplazminio tinklo fluorescencinės mikrografijos. (A) ER tinklo dalis kultivuotoje žinduolių ląstelėje, nudažyta antikūnu, kuris jungiasi prie ER esančio baltymo. ER tęsiasi kaip tinklas visame citozolyje, todėl visi (daugiau. )

ER vaidina pagrindinį vaidmenį lipidų ir baltymų biosintezėje. Jo membrana yra visų transmembraninių baltymų ir lipidų gamybos vieta daugeliui ląstelės organelių, įskaitant patį ER, Golgi aparatą, lizosomas, endosomas, sekrecines pūsleles ir plazmos membraną. ER membrana labai prisideda prie mitochondrijų ir peroksisominių membranų, gamindama daugumą jų lipidų. Be to, beveik visi baltymai, kurie bus išskiriami į ląstelės išorę, taip pat tie, kurie skirti ER spindžiui, Golgi aparatui arba lizosomoms—, iš pradžių pristatomi į ER spindį.


Išvada

Fiziologiškai reikšmingam raumenų baltymų sintezės greičio padidėjimui reikalingas tinkamas visų aminorūgščių pirmtakų prieinamumas. EAA šaltinis raumenų baltymų sintezei po absorbcijos yra laisvas tarpląstelinis baseinas. Intraląsteliniai laisvieji EAA, kuriuos galima įtraukti į baltymus, yra gaunami suskaidžius raumenų baltymus. Įprastomis sąlygomis apie 70% EAA, išsiskiriančių suskaidžius raumenų baltymus, vėl įtraukiami į raumenų baltymus. EAA reinkorporacijos po baltymų skaidymo atgal į raumenų baltymus efektyvumas gali būti padidintas tik ribotai. Dėl šios pagrindinės priežasties vien tik BCAA maisto papildas negali palaikyti padidėjusio raumenų baltymų sintezės greičio. Kitų EAA greitis ribos pagreitintos baltymų sintezės greitį. Remiantis šia perspektyva, keliuose tyrimuose su žmonėmis buvo pranešta apie raumenų baltymų sintezės sumažėjimą, o ne padidėjimą po BCAA vartojimo. Darome išvadą, kad vien dietiniai BCAA papildai neskatina raumenų anabolizmo.


Sintetinių peptidų taikymas

Peptidų sintezės išradimas šeštajame ir šeštajame dešimtmetyje paskatino kurti skirtingas taikymo sritis, kuriose dabar naudojami sintetiniai peptidai, įskaitant epitopams specifinių antikūnų prieš patogeninius baltymus kūrimą, baltymų funkcijų tyrimą ir baltymų identifikavimą bei apibūdinimą. Be to, sintetiniai peptidai naudojami tiriant fermentų ir substratų sąveiką svarbiose fermentų klasėse, tokiose kaip kinazės ir proteazės, kurios atlieka lemiamą vaidmenį perduodant ląsteles.

Ląstelių biologijoje naujai atrastų fermentų surišimas su receptoriais arba substrato atpažinimo specifiškumas dažnai gali būti tiriamas naudojant homologinių sintetinių peptidų rinkinius. Sintetiniai peptidai gali būti panašūs į natūraliai atsirandančius peptidus ir veikti kaip vaistai nuo vėžio ir kitų pagrindinių ligų. Galiausiai, sintetiniai peptidai naudojami kaip standartai ir reagentai masių spektrometrijos (MS) programose. Sintetiniai peptidai atlieka pagrindinį vaidmenį atrandant, apibūdinant ir kiekybiškai nustatant baltymus, ypač tuos, kurie yra ankstyvieji ligų biomarkeriai.

Sužinokite daugiau

Pasirinkite produktus


Abstraktus

Nenatūralios aminorūgšties 1-amino-3-[2-(1,7-dikarba-) sintezėclosebuvo gauta -dodekaboran(12)-1-il)etil]ciklobutankarboksirūgštis. Šis naujas potencialus BNCT agentas buvo pagamintas monoalkilinant m-karboranas su 4-bromobutenu, kad susidarytų 4-m-karboranil-1-butenas, kuris po to buvo paveiktas 2 + 2 cikloadicija naudojant dichloroketeną. Gautas boruotas ciklobutanonas buvo redukciniu būdu dechlorintas prieš susidarant atitinkamam hidantoinui, kuris buvo hidrolizuotas iki pavadinimo junginio puikia išeiga.

Straipsniuose, kuriuose yra daugiau nei vienas autorius, žvaigždutė nurodo autoriaus, kuriam turėtų būti adresuojami užklausos apie darbą, vardą, pavardę.


Žiūrėti video įrašą: 高校生物細胞膜受容体Gタンパク質 (Birželis 2022).